Coaching

Coaching is een praktische en doelgerichte vorm van gespreksvoering waarbij ik met jou, de cliënt samen kijk naar je huidige situatie. Hierbij richten wij ons op het oplossen of verminderen van bepaalde psychische of psychosociale problemen. Echter zet ik coaching ook in om je functioneren te verbeteren en/of mentale problemen te voorkomen.

Coachsessies hebben een standaard duur van 1,5 uur en daarmee hebben we voldoende tijd om de diepte in te gaan en een situatie te analyseren. Door de juiste vragen te stellen en in te spelen op de reacties van jou als cliënt komen we samen tot nieuwe inzichten. Met deze nieuw verkregen inzichten wordt een oplossing of alternatief gedrag geformuleerd. Hierdoor blijf je als cliënt regisseur van je eigen leven.

Hulpvragen zijn doorgaans in eerste instantie gericht op je carrière, omgang met publieke bekendheid of je succes. Dat is waarschijnlijk ook de reden dat je uit bent gekomen bij een artiestenpsycholoog. Echter zie ik in de praktijk dat problemen bijna altijd een interactie hebben met alle levensgebieden en is het normaal dat bijvoorbeeld ook je relaties, trauma’s, angsten, etc. aan bod komen.

Als psycholoog bied ik coaching en geen behandeling en daarmee kijk ik bij angstklachten, stemmingsproblemen, verslavingsproblematiek en persoonlijkheidsproblemen altijd naar de ernst van de problematiek en zal ik bij stoornissen die behandeling nodig hebben, altijd doorverwijzen naar de reguliere GGZ.

De duur van een coachtraject is afhankelijk van het doel van het traject. Bij het verminderen van bepaalde klachten, zoals een hoge mate van stress, heeft een traject vaak een kop en een staart en zullen wij het traject beëindigen wanneer jij als cliënt het gevoel hebt zonder mij verder te kunnen. Meestal is dit na 4 tot 10 sessies. Echter is het ook mogelijk om coaching in je loopbaan te integreren, zoals je dat ook zou kunnen doen met een zangcoach of dramacoach. In de schijnwerpers staan en continue creatief bezig zijn brengt namelijk zoveel mentale uitdagingen met zich mee dat regelmatig een coachsessie helpt om goed te kunnen functioneren.

In elk coachtraject wordt de privacy van de cliënt gewaarborgd. Daarnaast werk ik in mijn praktijk in het mooie Limburg, via Skype en op locatie bij de cliënt. Dit kan aan huis zijn, maar ook op kantoor, in de studio of andere locatie naar voorkeur van de cliënt. Dit alles draagt vaak bij aan het voorwaardelijke gevoel van veiligheid om coaching tot een succes te brengen.

Wil jij door mij begeleid worden? Stuur me een mail en zal ik binnen 2 werkdagen contact met je opnemen om een eerste coachsessie in te plannen.