De artiestenpsycholoog in jouw team van professionals!

Bijna alle professionele artiesten werken vaak met dezelfde mensen. Dit wordt bewust of onbewust hun “team” omdat samenwerking is ontstaan vanuit vertrouwen of vanuit dezelfde visie. Dit team helpt jou bij carrièrekeuzes zoals welke muziek op je nieuwe album komt, wel of geen YouTube kanaal starten, welke kleding je draagt bij die opnames en of je wel of geen gastrol wilt in die serie.

Wanneer het gaat om de psyche of mentale kant van deze keuzes, zowel bij jezelf (hoe voel ik me bij die keuze) als bij het publiek (beïnvloeding, personal branding) wordt vaak gewerkt met ons gezond boerenverstand. We vragen onze ouders om advies, terwijl die alles wat we doen geweldig vinden. Of we vragen onze partner, terwijl die graag even niet bezig is met jouw zo op de voorgrond liggende carrière. Je manager vertel je liever niet dat je je slecht voelt bij die keuze, want die was zo enthousiast en je wilt hem niet teleurstellen. Dus wat doe je? Je houdt al je twijfels en angsten voor jezelf. Je denkt dat je die zelf op kunt lossen. Waar al zoveel mensen rennen om jouw carrière tot een succes te maken ben jij de laatste die roet in het eten wilt gooien. Maar met jezelf het dialoog aangaan is lastig en bijna altijd zullen angsten en onzekerheden uiteindelijk winnen. Ineens is het te veel en is er een angststoornis, een burnout, een depressie of zoveel vage lichamelijke klachten dat je écht niet meer kunt werken. Oorzaak? Veel te lang voorbij gegaan aan je eigen gevoelens over keuzes die je in je werk moest maken of juist niet hebt gemaakt.

Professionaliteit heeft te maken met besluiten dat een stylist al haar energie mag leggen in je kledingkeuze, dat je boeker al zijn energie mag leggen in het vastleggen van je optredens en een psycholoog mag al haar energie gebruiken om jouw mentale welzijn optimaal te houden. Elke keuze in je carrière heeft ook psychische gevolgen. Laat je adviseren, laat je coachen, laat een professional de spiegel van jouw geest zijn!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.